Liikkumisen vapaus kaikille

Olin ehdolla kunnallisvaaleissa 2017. Järvenpäässä on paljon korjaamista liikenteessä ja varsinkin joukkoliikenteessä. Bussipysäkit ovat kuin kokoelma suomalaista joukkoliikenne historiaa. Muutamia pysäkkejä on saatu nykyaikaisiksi, osassa kaupunkia on vain vinossa notkuvia tolppia ja esim. Jampassa ne on jostain 60 – 70 luvulta asti selviytyneitä reliikkejä.

Pysäkkiaikatauluja on odoteltu vuosia, ja linjat toimivat miten toimivat. Työ- ja koulumatkalaiset tuntevat järjestelmän parhaiten, mutta muille se ei oikein selviä edes googlettamalla. Pysäkeillä on joissain paikoissa paperisia aikatauluja, jotka päivittyvät miten sattuu. Olisko syytä rakentaa järjestelmä, josta asiakas näkee reaaliajassa milloin bussi tulee ja kuinka kaukana se nyt on ?

Rautatieasemalla on iltapäivisin noin 15 – 20 yksityisautoa hakemassa ihmisiä koteihin ja pari bussia, jotka ajavat tyhjinä edestakaisin ?

Nyt on korkea aika tehdä joukkoliikenne toimivaksi myös Järvenpäässä.

Minun vaalilupaus on tehdä kaikkeni tilanteen korjaamiseksi, jos minut valitaan valtuustoon lupaan tehdä aloitteen pysäkkiaikataulujen sähköisestä versiosta, pysäkkien kunnostamisesta ja linjojen tehostamisesta. Pysäkkien rahoitukseen on monta mahdollisuutta, esim ulkomainosrahalla voidaan kattaa kustannuksia, bussilinjoja voidaan yhdistää niin, että päätepysäkit ovat kaupungin reunoilla, on jopa mahdollista, että selviämme pienemmällä kalustolla.

Toimiva julkinen liikenne tuo elämää kaupunkiin, tästä saadaan polttoainetta koko kaupungin talouden nostamiseen ja sitä kautta työllisyyden nostamiseen.

Joukkoliikenne vähentää myös oman auton tarvetta, jokaisella pitäisi olla mahdollisuus elää ilman omaa autoa, ilman että liikkumisvapaus kärsii.

Sinä päätät, vihreä vaihtoehto on kestävä vaihtoehto.

09.04.2017 vaalitulos : ei valittu.

Järvenpään vihreät sai 8 mahtavaa kaupunginvaltuutettua, omalla kohdalla tämä oli ensimmäinen kerta ja tulos oli odotettu.

Ajamani asiat, mm joukkoliikenne ja koulutus, etenevät varmasti oikeaan suuntaan valittujen valtuutettujen toimesta. Suuri kiitos kaikille minulle äänensä antaneille, tästä päästään eteenpäin.

-Tuomas Käyhkö