Lapset säilöön ja pommien eteen kriisimaihin

En ole muistaakseni koskaan raahautunut mielenosoituksiin, olen pitänyt niitä vallapitäjien järjestyksenpito keinoina. Eräänlaisina venttiileinä, mitä kautta kansalaiset voivat päästää höyryjä ulos ja alistua korkeamman käskyvallan määräyksiin. Se on tehokasta, samaan aikaan hallinto saa maailmalta kiitosta sananvapaudesta, ihmisoikeuksista ja demokratiasta, vaikka kyse onkin vain sisäisestä kriisin hallinnasta. Mielenosoituksista on ilmoitettava viranomaisille (poliisille), joka halutessaan rajoittaa, käskee ja muokkaa mielenosoitusta, sellaiseksi, ettei nykyiselle hallinnolle (työnantajalle) aiheudu ongelmia, vaan aikaansaadaan myötätuntoa hallinnolle.

Viime lauantaina tein poikkeuksen, vierailin support demon järjestämässä lasten päivässä Narinkkatorilla. Aihe on arka suomalaisille, haluaisimme auttaa hädänalaisia, mutta emme haluaisi maksaa siitä. Kun “nykyaikainen demokraattinen” valtio aloittaa lapsi perheiden säilöönoton (vangitsemisen) ja pakkopalauttaa lapsia ja perheitä vaarallisille alueille, olemme menneet liian pitkälle. Surullisinta on viranomaisten toiminta, päätökset tehdä esim. Irakista turvallinen maa, vain sillä perusteella, kun joku toinenkin EU maa on näin tehnyt. Sivistynyt kansa tarvitsee myötätuntoa, vaikkei nyt tällä hetkellä turvapaikkaa voitaisikaan antaa, niin ei ole mitään perustetta tehdä näistä ihmisistä hallinnollisilla päätöksillä rikollisia. Yksinkertaisesti palautukset on keskeytettävä, siksi aikaa kun löydetään muu ratkaisu tai kriisit kotimaissa hallintaan.

Mikä muu ratkaisu? EU:n on tehtävä se rauhantekijän työ, mistä sitä on paljon kehuttu. Tilanne on haastava, etelä-euroopan maihin tulee kymmeniä tuhansia turvapaikan hakijoita viikossa. Eivät he kaikki mahdu lomarannoille, euroopan on löydettävä yhteinen politiikka, otettava tilanne hallintaa, samoin kuin poliisi ja viranomaiset tekevät mielenosoituksille suomessa.

Turkki on valinnut diktaatorijärjestelmään vievän tien, ja sopimukset miljoonien pakolaisten hallinnasta tulevat varmasti olemaan pöydällä. EU ei voi muutenkaan tehdä sopimuksia diktaattorien kanssa. Kauppaa tullaan käymään kuitenkin tulevina vuosinakin poliittisella tasolla Turkin kanssa, nyt jos koskaan tarvitaan yhtenäinen eurooppa, emme voi antaa rasismin ja diktatuurin repiä eurooppaa kahtia yhtään enempää. Tämä työ alkaa meidän toreilta, ja meidän hallintotavoista. Meidän jokaisen käytös vaikuttaa tulevaisuuteen, nyt on päätettävä onko suomi tulevaisuuden demokratia vai suuntaammeko mekin aikaan, jota eräässä juhlarahassa hallituksemme meille jo esitti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.